RUT avdraget

RUT-avdraget för hushållstjänster

Det finns flera olika husarbeten som du kan söka skatteavdrag för. Det kan vara barnpassning, städning och liknande tjänster för hushållsarbeten. RUT-avdraget, är en skattereduktion för hushållsnära tjänster kan du få på till exempelvis flyttjänster, om du hyr en flyttfirma som till exempel Stockholm Flyttfirma. Privatpersoner kan få avdrag på max 50 % av arbetskostnaderna, detta innebär att material eller resekostnader inte ingår, och max 25 000 kronor per person per år om du är under 65 år gammal.

Avdrag för vissa hushållsnära tjänster

Du kan dra nytta av RUT-avdraget och få skattereduktion för vissa hushållsnära tjänster. Dessa tjänster får inte vara utförda av en släkting till den som betalat för arbetet och måste utföras av en firma med F-skattsedel som Stockholm Flyttfirma. Allt räknas samman till en och samma maxsumma när det gäller både RUT- och ROT-avdraget vilket betyder att ett hushåll på två personer ger den maximala summan på 100 000 kronor att få avdrag för både RUT och ROT.

RUT-avdrag om du anlitar en flyttfirma

Om du anlitar en flyttfirma, så kan RUT-avdraget göra de totala kostnaderna lite mer kostnadseffektiva. Ytterligare information kan hittas på Skatteverkets hemsida med de specifika villkoren för RUT-avdraget. Glöm inte att det är du som köpare som är ansvarig för att alla villkoren är uppfyllda.